Gesluierde vrouw VS opnieuw voor de rechter

Ginnah MuhammedDe 42-jarige Ginnah Muhammed staat in februari opnieuw oog-in-oog met de Amerikaanse rechter Paul Paruk. Letterlijk oog-in-oog, want verder is er aan Muhammed weinig te zien, vanwege de Nikaab die ze draagt (gezichtbedekkende kleding, met uitzondering van de ogen). In october 2006 moest ze voor rechter Paruk verschijnen, omdat ze een geschil had met een autoverhuur-maatschappij. Toen ze moest getuigen, vroeg de rechter Muhammed om haar gezichtssluier af te doen, omdat hij anders moeilijk haar eerlijkheid en oprechtheid kon beoordelen tijdens de getuigenis. Muhammed weigerde. Vandaag werd bekend dat ze een tweede kans krijgt, maar het is onduidelijk of ze dan wel mag getuigen met gezichtssluier.

,,Ik voel me verdrietig'', zei Muhammed in october na het incident. ,,Ik had niet het gevoel dat de rechtbank mij zag als een persoon die gerechtigheid nodig had. Ik heb het gevoel dat ik de rechtbank niet kan vertrouwen.'' Ginnah Muhammed, een zwarte vrouw die zich op 10-jarige leeftijd tot de islam bekeerde, kondigde in ieder geval aan op 21 februari opnieuw in een Nikaab voor de rechter te verschijnen. Rechter Paul Paruk wilde nog niet zeggen of hij zijn eis om de gezichtsbedekking weg te nemen vasthoudt. ,,De rechter praat nooit vooraf over zaken die hij behandelt'', zei een medewerker van de rechter.''

En om het zwaardere nieuws van een wat lichter tintje te voorzien, voor de liefhebbers nog een bescheiden filmpje over de nadelen van het dragen van een Nikaab.

Lees ook:Jehova’s getuigen mogen geen kind adopteren
Lees ook:Duitse rechter van zaak gehaald vanwege beroep op Koran
Lees ook:Britse moslimminister spreekt zich uit tegen Nikaab
Lees ook:Egyptische blogger Kareem voorlopig nog vast
Lees ook:Vrouw gearresteerd door reli-cops voor praten met man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.