Onderzoek: Acht procent (53,7 miljoen) Europeanen is moslim

In Europa wonen op dit moment 53,7 miljoen moslims, waarvan 15,9 miljoen binnen de Europese Unie (EU). Dat bericht het Zentral-Institut Islam-Archiv-Deutschland, gevestigd in het Duitse Soest, volgens het Reformatorisch Dagblad. Het instituut baseert zich op gegevens van de ambassades van Europese staten in Duitsland. Van de ongeveer 680 miljoen Europeanen is 7,9 procent moslim, aldus het instituut. In de EU ligt hun aandeel op ongeveer 3,2 procent. Een vergelijking met vroegere cijfers van het instituut is nauwelijks mogelijk, omdat nu voor het eerst ook kleinere Europese landen zijn meegenomen, meldt de Duitse protestantse nieuwsdienst Idea.

De meeste moslims wonen volgens de jongste gegevens nog altijd in Rusland (25 miljoen) en in het Europese deel van Turkije (5,9 miljoen). Binnen de EU wonen de meeste moslims in Frankrijk (5,5 miljoen), Duitsland (3,3 miljoen), Groot-Brittannië (1,5 miljoen), Bulgarije (1,1 miljoen), alsook Italië en Nederland (beide bijna een miljoen). Oostenrijk telt ongeveer 350.000 moslims, Zwitserland 330.000.

Moslims vormen een meerderheid van de bevolking van Turkije, maar ook van Albanië (2,1 miljoen) en Bosnië-Herzegovina (2 miljoen). Het minste aantal moslims bevindt zich in Andorra (400), Letland (380) en IJsland (321). Van de 494,7 miljoen EU-burgers zijn er 224,5 rooms-katholiek, 115 miljoen „atheïst", 57,8 miljoen protestant, 39 miljoen orthodox, 15,9 miljoen islamitisch en 1,5 miljoen Jood.

Overigens kwam het Zentral-Institut Islam-Archiv-Deutschland vorig jaar ook al uit op een aantal van „ruim 53 miljoen" moslims in Europa. Daarvoor hield het instituut een aantal van 52,2 miljoen aan.

Lees ook:Islam verovert de wereld
Lees ook:Koran op school in Duitsland
Lees ook:Sterke daling aantal christenen Midden-Oosten
Lees ook:Europa de ‘christelijke club’
Lees ook:Tien jonge verdachten opgepakt voor brute moord Turkse christenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.