Wilders: moslims moeten helft uit Koran scheuren

Geert WildersWilders gaat door met zijn kruistocht tegen de islam in Nederland. Vandaag publiceerde gratis dagblad De Pers een uitvoerig interview met Wilders. Hij neemt opnieuw geen blad voor de mond: ,,Als moslims hier willen blijven moeten ze de helft uit de Koran scheuren en weggooien. Ze moeten niet luisteren naar de imam. Ik heb de Koran gelezen. Niet in één keer, maar wel helemaal. En ik weet dat er genoeg verschrikkelijke dingen instaan. Als moslims wèl assimileren (zich geheel aanpassen), dan zijn het ook volwaardige burgers, geen milimeter minder waard dan jij of ik.'' Daarnaast zegt hij: ,,De islam is een gewelddadige religie. Als Mohammed hier vandaag leefde, zou ik voorstellen om hem als extremist met pek en veren het land uit te jagen.''

Over de reden waarom Wilders zo provocerend is, zegt hij: ,,Luister, ik zie dat het vijf voor twaalf is. Mijn ongeduld is groot. Misschioen als het vijf voor vijf was, dat mijn boodschap anders was. Dat ik heel erg de nuances zou kunnen benoemen. Maar het is zó twaalf uur.'' En iets verderop: ,,Ik wil mensen er alleen op wijzen dat de islam het grootste gevaar is dat ons bedreigt. Ik geloof dat de Partij voor de Vrijheid één van de grootste partijen van Nederland kan worden. Andere partijen vermijden de thema's die ons in onze existentie bedreigen. Alles waar we trots op zijn, verkopen we aan de duivel.

En voor iedereen die het nog niet doorhad: ,,Ik heb goede bedoelingen'', aldus Wilders. ,,We laten iets gebeuren, waardoor dit een totaal andere samenleving wordt. Ik weet ook wel dat er over een paar decennia nog geen islamitische meerderheid is. Maar het groeit wel. Met agressieve elementen, imperialisme. Loop over straat en zie waar het toe leidt. Je voelt dat je niet meer in je eigen land leeft. Er is een strijd gaande en we moeten ons verdedigen. Er zijn straks meer moskeeën dan kerken!

Even inhakend op dat laatste statement: er zijn op dit moment omstreeks 5000 kerkgebouwen en 450 moskeeën in Nederland. Dat geeft een goede illustratie van de grove blunder die Wilders naar mijn mening keer op keer begaat. Hij kent geen nuance, slaat hopeloos door en doet zijn uiterste best om koste wat kost te provoceren. Van een bestuurder (Tweede-Kamerlid) verwacht ik dat hij oplossingen aandraagt waarmee we in dit land verder kunnen. Wilders draagt schijnoplossingen aan èn vergroot zowel de kloof als de spanning tussen autochtone en allochtone Nederlands. Hij vergeet dat zij beiden Nederland vormen en niet -zoals hij graag zou zien- uitsluitend autochtone bewoners.

Lees ook op deze weblog: Zeer provocerende en beledigende column Wilders
Lees ook op deze weblog: Geert Wilders matigt toon in nieuwe column
Lees ook op deze weblog: Migranten zijn een enorme verrijking voor dit land

Lees ook:Zeer provocerende en beledigende column Wilders
Lees ook:Wilders opent opnieuw de aanval op Mohammed en de islam
Lees ook:Wilders moeheid
Lees ook:Geert Wilders matigt toon in nieuwe column
Lees ook:Peiling: Gaat Geert Wilders te ver?

3 reacties op “Wilders: moslims moeten helft uit Koran scheuren

  1. Truus Baaij

    Ach,een gezuiverde, van liefde vervulde koran. Welk normaal mens droomt daar nou niet van.
    Wellicht werpt het oplettend lezertje mij tegen: ” Maar haatzaaiende teksten in ondermeer het oude testament dan?” Tja vriend die worden terecht beschouwd als behorend tot de mores van een lang vervlogen tijd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dagobert

    Ach, zolang je weet dat Wilders juist wil provoceren is er niets aan de hand.
    Het grappige is dat een hoop reacties van woedende cultuur-moslims zijn statements alleen maar bevestigen…….

      /   Beantwoorden  / 
  3. birtanem

    het enige probleem dat moslims vinden is het niet-respect toon voor ons geloof.
    wij hebben het nooit over zijn geloof of die van anderen gehad.
    Maar is het niet duidelijk dat juist iedereen uitgekeken is naar moslims.
    Laat ze toch met rust maar dat doet hij niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.