Geert Wilders matigt toon in nieuwe column

Geert WildersZijn vorige column op nieuwnieuws.nl, die wij op deze blog 'zeer provocerend en beledigend' noemden, leverde Geert Wilders welgeteld anderhalf duizend reacties op. Opmerkelijk genoeg bepert Wilders zich in zijn tweede column over de profeet Mohammed tot feiten en citaten en verlaagt zich niet tot moddergooierij en provoceren zonder aanleiding. ,,Ik eindigde mijn vorige column met de stelling dat Europa laf is en de islam vroeg of laat zal overheersen indien politici en bestuurders voortdurend de andere kant op blijven kijken'', schrijft Wilders.

 ,,De afgelopen twee weken hebben prominente islamdeskundigen daar het nodige aan toe weten te voegen'', waarna hij Professor Bernard Lewis citeert uit een interview in The Jerusalem Post ('Muslims about to take over Europe') en professor Ralphael Israeli die zegt dat 'Europeanen demografische zelfmoord zelfmoord plegen' (Nederlands Dagblad) door onvoldoende kennis van de eigen cultuur en identiteit.

,,De moslimpopulatie verdubbelt elke generatie – 25 jaar – en het aantal islamieten in ieder Europees land neemt meer dan zorgwekkende vormen aan'', schrijft Wilders. ,,Zoals onze eigen Mohammed B. in zijn pamflet To catch a wolf aankondigde dat 'het een kwestie van tijd is voordat de ridders van Allah het Haagse Binnenhof naar binnen marcheren en op het middenplein de vlag van Tawheed omhoog zullen hijsen, het parlement zullen omdopen tot Sharia-rechtbank en de Voorzittershamer het islamitische vonnis zal bekrachtigen'. Of zoals de zaakgelastigde van sjeik Al Rashid Al Maktoum die de grootste moskee van Nederland in Rotterdam financiert zegt: 'Steeds meer mensen in Europa willen moslim worden, dat is geen geheim'.''

,,Nederland als islamitisch missieland'', besluit Wilders. ,,Was een terrorist Mohammed B. al niet te stoppen, de tactiek van penetratie, propaganda, bekering en demografische verandering zal inderdaad succesvol blijken indien de laffe politieke elite van VVD tot PvdA en SP tot CDA en hun Europese geestverwanten erover blijven zwijgen en diegenen die dat niet doen verketteren en demoniseren. Er is genoeg islam in Europa en Nederland. De PVV zal zich met man en macht verzetten tegen deze derde islamitische invasiepoging.'' Tsja, Wilders gelooft -geloof ik- nog steeds in polarisering als oplossing van de problemen in Nederland. Volgens mij bereik je daar helemaal niets mee, zoals ik ook in het vorige bericht schreef. De kloof wordt alleen maar groter.

Stem ook in de peiling: 'Wilders gaat te ver in dit interview'

Lees ook op deze weblog: Wilders: moslims moeten helft uit Koran scheuren
Lees ook op deze weblog: Zeer provocerende en beledigende column Wilders

Lees ook:Uitslag peiling: Wilders is te ver gaan in interview
Lees ook:Zeer provocerende en beledigende column Wilders
Lees ook:Wilders opent opnieuw de aanval op Mohammed en de islam
Lees ook:Peiling: Gaat Geert Wilders te ver?
Lees ook:RK-Kerk: ‘Gevaren islamisering niet onderschatten’

Eén reactie op “Geert Wilders matigt toon in nieuwe column

  1. birtanem

    fijn dat hij dat doet.
    beter voor zijn leven niet dat ik hem bedreig of waarschuw maar nu is hij afgekoeld hoop ik.
    anders zal het fout aflopen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.