Gemeente Rijssen wil metalteksten screenen op godslastering

Metalband Lordi, winnaars songfestivalDe gemeente Rijssen-Holten bezoekt 25 augustus het metalfestival Elsrock om te controleren op godslasterlijke teksten. Succes, want doorgaans is dat zware gegrom en gebrom nauwelijks te verstaan. Burgemeester Bort Koelewijn (CU) kondigde dinsdag aan dat de gemeente de organisatie strafrechtelijk wil laten vervolgen als de teksten niet door de beugel kunnen. De organisatie van Elsrock verzekert de gemeente dat de bands geen godslasterlijke taal zullen uitslaan. En dan nu de vraag: wat is godslasterlijke taal? Is: Wraaaggghhhhhhh, I want to go to helllll… godslasterlijk of gewoon een standaard metal-tekst?

Het college van B en W zag -door de toezegging van de organisatie- geen reden om het festival tegen te houden, ondanks een bezwaar van de SGP. Vorig jaar veroorzaakte het metalfestival veel beroering in de streng gereformeerde gemeente. Veel Rijssenaren voelden zich gekwetst in hun godsdienstige gevoelens.

Tsja, wat ik dan dus niet snap, is waarom je naar zo'n concert gaat als je weet dat je 'godsdienstige gevoelens' vrijwel zeker gekwetst gaan worden. Dan moet je daar niet komen. En als je er niet komt, worden lijkt mij ook je 'godsdienstige gevoelens' niet gekwetst.

Lees ook op deze blog:
Gekruisigde Madonna mag blijven hangen

Lees ook:Biecht-website: ‘Proficiat, uw zonden zijn vergeven’
Lees ook:Trouwambtenaren ontslagen voor gewetensbezwaar homohuwelijk
Lees ook:Preventielessen vanuit religieuze identiteit moeten subsidie krijgen
Lees ook:K3-hit ‘oma’s aan de top’ roept op tot massamoord
Lees ook:40 leden Moslim broederschap gearresteerd

Eén reactie op “Gemeente Rijssen wil metalteksten screenen op godslastering

  1. Bastiaan

    Dat wordt nog leuk dan, bij Marduk dit jaar… Volgens mij hebben er verder nooit anti-religieuze of godslasterende bands op Elsrock gestaan. (heb het overigens ook niet gecontroleerd)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.