Opiniepeiling: Tweederde Nederlanders is voor een Boerkaverbod

Boerka's in AfghanistanVolgens een opiniepeiling van Maurice de Hond, is een meerderheid van de Nederlands voorstander van een boerkaverbod voor vrouwen in het openbaar. 66% van de ondervraagden zei het verbod een goed idee te vinden. Van de PVV aanhang bedraagt dit percentage 97 %, van de VVD- en CDA-aanhang 80%. Aanhang van de linkse partijen SP, Pvda (beide 49%) en Groenlinks (30%) vinden het een iets minder goed idee. De Hond voerde de peiling uit, nadat de nieuwe minister voor Integratie Ella Vogelaar (PvdA) donderdagavond in Nova zei dat de boerka in Nederland 'moet kunnen'. De kleding gedragen door moslima's beperkt volgens de minister de integratie niet.

In het regeerakkoord staat de volgende passage: ,,Ter bescherming van de openbare orde en veiligheid kan gelaatsbedekkende kleding worden verboden.'' Dat is wat anders dan nu.nl schrijft, namelijk: ,,De opmerking van Vogelaar is tegenstrijdig met een passage in het regeerakkoord. Daarin staat een verbod op gelaatsbedekkende kleding (…)'' De minster kàn dus een boerkaverbod instellen, maar blijkbaar is ze dat voorlopig nog niet van plan. Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid heeft aangegeven een initiatiefwet te gaan schrijven voor een boerkaverbod als Vogelaar de wet niet aanpast. 

Lees ook op deze weblog:
Britse moslimminister spreekt zich uit tegen Nikaab
Egyptische minister stuurt gesluierde vrouw weg
Belgisch protest moslima's tegen hoofddoekverbod

Lees ook:Poll-uitslag: Graag een boerkaverbod, maar hoe?
Lees ook:Wilders: Minister Ella Vogelaar is ‘knettergek’
Lees ook:Boerkaverbod Wilders krijgt weinig bijval (wat vind jij?)
Lees ook:Minister wil makkelijker beroepsverbod radicale imams opleggen
Lees ook:Partijleden lobbyen voor (C)DA-moslimminister

2 reacties op “Opiniepeiling: Tweederde Nederlanders is voor een Boerkaverbod

  1. dog

    Laat die arme mensen toch hum Boerka dragen….

      /   Beantwoorden  / 
  2. achmed

    Als een moeslim zijnde, vind ik belachelijk dat nederland de boerkeverbod niet accepteren, dit wil toch niemand, boerka is een simbool van domheid, onderdrukking, geen respect aan medemens.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.