Partijleden lobbyen voor (C)DA-moslimminister

Het nieuwe kabinet, eigen compilatie
Een groep CDA-leden heeft in een brief aan partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt gepleit voor een multiculturele vertegenwoordiging in het kabinet. ,,Wij willen iemand met kwaliteit naar voren schuiven en CDA-Kamerlid Coşkun Çörüz voldoet aan alle voorwaarden’’, stelde het Eindhovense CDA-raadslid Kaja Turan Koçak bij de Nederlandse Islamitische Omroep. ,,Islamieten zijn in alle geledingen van de maatschappij actief, dus waarom niet in het kabinet?'', vraagt Suat Ari, CDA-lid en moslim zich af. ,,Het CDA zou hiermee een duidelijk signaal kunnen afgeven dat zij het onderwerp integratie serieus neemt.'' Hij weet te melden dat Van Bijsterveldt het verzoek heeft doorgestuurd aan formateur Balkenende, meldt het Nederlands Dagblad.

Volgens de CDA-leden die de wens voor een moslimminister hebben ingediend, heeft de PvdA een grote voorsprong op het gebied van allochtone en islamitische volksvertegenwoordiging, zeker nu de naam van de Amsterdamse PvdA-wethouder Aboutaleb rondzingt als ministerskandidaat. Met een islamitische minister of staatssecretaris hopen de CDA-leden het beeld dat immigranten van de partij hebben te verbeteren. Volgens mij moet je kiezen: of je verandert je partijnaam in DA (heb je gelijk een sponsor te pakken èn zien alle partijleden er ineens een stuk verzorgder uit), of je draagt ministers voor die de grondslagen van je partij met hart en ziel onderschrijven. Moslims bij een christelijke partij? Kom nou zeg.

Lees ook op deze weblog: CU verantwoordelijk voor lek regeerakkoord, partij boekt toch ook winst op ethische gebieden
Lees ook op deze weblog: Islamitische propaganda: lang leve Photoshop!

Lees ook:Kabinet gaat aan de slag met alternatieven voor abortus
Lees ook:ChristenUnie-stemmers tevreden met kabinet
Lees ook:Bussemaker (Pvda): ‘Invloed CU op medisch-etische thema’s gering’
Lees ook:Afschaffing islam onderwijs?
Lees ook:Belangengroepen staan in de rij voor Fitna

2 reacties op “Partijleden lobbyen voor (C)DA-moslimminister

  1. Caspar

    Tsja, ik zie dat ook niet zo zitten, maar dat zou dus betekenen dat moslims nooit namens het CDA in de politiek actief kunnen worden…
    Beter ware het natuurlijk als er voor hen een moslimpartij zou komen, maar dat lijkt nog ver weg…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Truus Baaij

    Welja, moslims in het kabinet. Liefst als minister van Justitie? Invoeren shariawet gewaarborgd? Verbod op scheiding tussen Kerk en Staat?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.