Voetballend moslimmeisje krijgt rode kaart voor hoofddoek

Rode kaart (eigen compilatie)In het Canadese Québec heeft een voetballend moslimmeisje een rode kaart gekregen voor het voetballen met een hoofddoek. Een scheidsrechter stuurde de 11-jarige Asmahan Mansour van het veld, toen zij tijdens een damesvoetbalwedstrijd weigerde haar hoofddoek af te doen. Dit bericht de krant ‘The Gazette’ dinsdag 27 februari, meldt de Nederlandse Islamitische Omroep. De beslissing van de scheidsrechter leidde tot woede onder de overige deelnemers aan het toernooi. Nog maar kort geleden was er in Nederland een kleine discussie of een meisje haar hoofddoek mocht dragen tijdens karatewedstrijden.

Voetballend moslimmeisjeDe coach van het elftal van Asmahan vond de beslissing van de scheidsrechter onterecht. “Door de FIFA is nergens vastgelegd dat vrouwen met een hoofddoek niet aan een voetbalwedstrijd mogen deelnemen”, zei de trainer van Asmahan en vervolgens besloot hij de wedstrijd te staken. Andere elftallen besloten daarop ook te stoppen met het toernooi uit loyaliteit naar Asmahan en haar elftal.
 
De eerste officiële reactie kwam van de Québecse Premier Jean Charest. Hij is het eens met de beslissing van de scheidsrechter “Als ik het goed heb begrepen heeft de scheidsrechter gewoon de regels van de voetbalbond toegepast”. Leiders van de moslimgemeenschap in Québec vonden de beslissing in strijd met het recht op godsdienstvrijheid. Ze hebben dan ook opgeroepen om samen met de organisatoren naar de FIFA toe duidelijk te zijn en maatregelen te treffen om de rechten van sportende moslimvrouwen te beschermen.

Lees ook op deze weblog:
Kleine meerdereheid stemt tegen karate-hoofddoek
Belgisch protest moslima's tegen hoofddoekverbod
Moet een moslim-agente haar baas een hand geven?

Lees ook:Al gestemd in de peiling over hoofddoekjes?
Lees ook:De paus in een geel voetbalshirtje (Benetto XVI)
Lees ook:Niet-islamitische lerares geschorst wegens dragen hoofddoek
Lees ook:Kleine meerderheid stemt tegen karate-hoofddoek
Lees ook:Christelijke scholieren tonen solidariteit met moslim-directeur

12 reacties op “Voetballend moslimmeisje krijgt rode kaart voor hoofddoek

  1. Wessel

    Kopdoek af!

      /   Beantwoorden  / 
  2. ricky

    jongens en meisjes het is nog geen 1 april

      /   Beantwoorden  / 
  3. ad

    men moet zich aanpassen aan het land waar men verblijft en niet het land van de hoofddoek men moet de mensen wel kunnen herkennen wij moeten ons ook aanpassen als wij in een ander land zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  4. denize

    Aanpassen??? Ben je weleens in Turkije geweest? Hoe europeanen zich daar gedragen is gewoon walgelijk af en toe en dan heb jij het over aanpassen omdat dat kind een hoefddoek draagt? Hou toch op en kijk naar jezelf want ze zeggen niet voor niets “een betere wereld begint bij jezelf”!!! Weet je wat je moet doen, een keer een leuk gesprek met een persoon van een andere nationaliteit aangaan! Als het je bevalt ben je genezen :) SUCCESSS…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Truus Baaij

    Terecht, nog even en sporters dragen keppeltjes, tulbanden en andersoortige religieuze uitingen. Er heerst maar één god over de groene velden. Koning Voetbal.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Anke

    Hoe heet het ook alweer? oh ja, struisvogelpolitiek. Dan wil ik ook geen jongeren met caps en sportschoenen meer zien, geen mini-rokjes, korte topjes, piercings, punkers, mensen met tattoo’s.
    Tja, samen leven is nog niet zo makkelijk! Elkaar met rust laten al helemaal niet. Laat je niet opfokken door berichtgeving in de media. Is dit dagelijkse praktijk?

      /   Beantwoorden  / 
  7. ankie

    en terecht hoofddoek af man tss

      /   Beantwoorden  / 
  8. Karla

    Ik heb mijn mening al gegeven op spiritualiteit.blog.nl, maar ik doe het nog eens hier.

    Ik zie niet in waarom je tijdens voetballen je hoofddoek moet omhouden eerlijk gezged. Maar ik weet ook weer niet waarom het verboden zou moeten zijn…

      /   Beantwoorden  / 
  9. Elena

    Denize je hebt echt gelijk. Waarom hebben jullie (moslimhaters) last van een hoofddoek? Zelf draag ik het niet maar zit er absoluut niet mee als een ander het wel draagt. Laat een mens in zijn/haar waarde en leer een mens die anders is dan jou te accepteren. Verbreed je horizon en kijk verder dan je aardappelen en oerhollandse gewoontes etc.

    En wanneer het op aanpassen komt wil ik het zeker over de Europeanen hebben die beweren dat wij (buitenlanders met NEDERLANDSE NATIONALITEIT) zich moeten kunnen aanpassen aan het Nederlandse cultuur. Deze houdt o.a. in aardappelen eten, bier zuipen, je moeder en vader bij hun voornaam noemen, neuken in je kamer terwijl je ouders in de woonkamer zitten. Dan zeg ik NEE tegen deze cultuur behoudt zeer zeker mijn eigen cultuur.

    Hollanders gaan bijv. voor 1 week op vakantie en dan eten ze alsnog een patatje met een krokettje erbij (BIZAR)

    Engelse vrouwen die zonder hun man op vakantie gaan krikken met alle hotelmedewerkers van receptionist tot aan de obers in Turkije.

    Ik behoud mijn zelfrespect en respect tegen over de mens. Maar ik respecteer een stelletje varkens absoluut niet.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Elena

    P.S. met varkens doel ik niet op iedereen maar op de mensen die zich zo gedragen en niks van respect voor de medemens of van zelfrespect weten.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Jay

    Als een atheist en geen-geloof-hater, probeer ik een zo objectief mogelijk mening te geven.

    Voor zover ik het weet is het bij (bijna) alle sporten verboden om iets aan/om te hebben wat een medespeler of jezels kan blesseren. Hierbij gaat het om ringen, kettingen, armbandjes, petjes, hoeden etc. Ik denk zelf dat een hoofddoek zeer zeker binnen deze categorie valt. Deze regels zijn natuurlijk te omzeilen als jij een elastische hoofddoek heb. Dan kan je het vergelijken met verband en zo, maar ik vreest dat zij dat niet om had.

    Het tweede wat ik kwijt wil is dat ik vind dat sommige mensen niet zo vaak moeten denken dat er iets tegen hun geloof is. Probeer objectief dingen te bekijken. Zie het zo: Ik kies voor iets, deze regels matchen niet helemaal met iets waar ik aan wl deelnemen, dus moet ik kiezen. Het is of dit of dat. Zo is het leven eenmaal. Die bestaat namelijk altijd uit keuzes. Niet te hebberig zijn en EN het ene willen EN het andere ook.

      /   Beantwoorden  / 
  12. reality

    JAY heeft gelijk, en daar voeg ik nog aan toe, kiezen tussen geloof of realiteit, is als kiezen tussen slapen of wakker zijn , slapen is fijn, maar omte leven moet je wakker zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.