Wilders opent opnieuw de aanval op Mohammed en de islam

Geert WildersWilders gaat door. Niet moe van enige vorm van kritiek of vermeende 'intimidatie' door de nationaal terrorisme bestrijder, trekt hij opnieuw van leer tegen de islam. Hij schrijft in zijn column op Nieuwnieuws onder meer: ,,(…) De islam brengt onze Westerse beschaving in snel tempo naar de rand van de afgrond. We hebben teveel islam in Nederland. De islam is meer een gewelddadige politieke ideologie dan een religie. Ik stel daarom een nieuwe maatregel voor: sluit onmiddellijk alle islamitische scholen in Nederland. Dit om de kinderen te beschermen tegen de verspreiding van het islamitische gedachtegoed. Niet de moslims als mensen maar de islam is de kern van het probleem.''

Vlak na deze woorden citeert Wilders een website (www.apostatesofislam.com) waarin Mohammed een 'gangster godfather' wordt genoemd en 'een narcist als Hitler, Saddam of Stalin'. ,,Yet Muhammad's life is that of a gangster godfather. He raided merchant caravans, looted innocent people, massacred entire male populations and enslaved the women and children. He raped the women captured in war after killing their husbands and told his followers that it is okay to have sex with their captives and their "right hand possessions" (Quran 33:50) He assassinated those who criticized him and executed them when he came to power and became de facto despot of Arabia. Muhammad was bereft of human compassion. He was an obsessed man with his dreams of grandiosity and could not forgive those who stood in his way. Muhammad was a narcissist like Hitler, Saddam or Stalin.'' Wilders schrijft: ,,Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden.''

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik niet goed weet of Mohammed inderdaad zo was, zoals hierboven geschetst. Ik mis de kennis. Maar als het waar is, wat er in het citaat beschreven wordt, snap ik niet waarom moslims Mohammed als een profeet erkennen. Maar goed, de toon van het citaat is duidelijk gekleurd, dus moslims zullen ongetwijfeld een andere visie hebben. Of kunnen moslims -omdat Mohammed zo belangrijk en haast heilig voor hen is- niet meer objectief naar zijn leven kijken? Is het verboden binnen de islam om kritiek te hebben op Mohammed en worden de mindere passages uit zijn leven weggepoetst?

Wilders verduidelijk zijn scherpte door te zeggen: ,,Mijn toonhoogte in het islamdebat is stevig omdat het vijf voor twaalf is. Nederland wordt niet alleen overspoeld door een tsunami van islamisering maar de cultuurrelativerende politieke elite – inmiddels gesteund door de terreurbestrijders – kijkt nu vijf jaar na de moord op Pim Fortuyn nog steeds liever de andere kant op met haar rotsvaste geloof in de multiculturele samenleving. Maar de islam, de Koran en haar profeet Mohammed zijn het paard van Troje van de 21e eeuw in onze Westerse samenleving waartegen we ons beter moeten verdedigen om onze westerse beschaving te redden voor het islamitisch barbarisme.

Lees ook op deze blog:
Balkenende bekritiseert 'onnodig harde' toon Wilders
Uitslag peiling: Wilders is te ver gaan in interview
Wilders krijgt steeds meer vijanden
Wilders: moslims moeten helft uit Koran scheuren
Geert Wilders matigt toon in nieuwe column
Zeer provocerende en beledigende column Wilders

Lees ook:Zeer provocerende en beledigende column Wilders
Lees ook:Uitslag peiling: Wilders is te ver gaan in interview
Lees ook:Balkenende bekritiseert ‘onnodig harde’ toon Wilders
Lees ook:Geert Wilders matigt toon in nieuwe column
Lees ook:Wilders: moslims moeten helft uit Koran scheuren

5 reacties op “Wilders opent opnieuw de aanval op Mohammed en de islam

  1. Angela

    Ik ben het volledig met Wilders eens. Ik heb de website ook bekeken en me meer verdiept in de Islam. Ook heb ik het boek van Ayaan Hirsi Aly gelezen. Schokkend om te lezen wat voor een geloof de Islam is. Ik begrijp wel dat moslims dit niet in één keer inzien. Ik geloof zelf in God en de bijbel en als iemand me zou vertellen dat dat allemaal niet waar is en dat de bijbel slecht is zou ik dat ook niet geloven en er tegen in gaan want je bent er mee opgegroeid. En bij de Moslims staat het geloof nog veel hoger en dichter bij hen dan bij ons. (5 x per dag bidden) Succes Wilders!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Geert Wildersstemmer

    Geert Wilders spreekt gewoon de waarheid. De moslims willen de waarheid niet horen omdat we ze dan door krijgen.
    Ooit gehoort van de uitdrukking ‘Het zwaard van de Islam’?
    Met al die moslims in Nederland krijg je terroristen, niet omdat we in Irak en Afghanistan zitten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hendrik Jan

    Wilders richt zich in feite, net als Hirsi Ali, tot één facet van het islamitische palet, nl. tot die stromingen die aangeduid worden met islamitisch fundamentalisme, soms islamisme. De fout die hij maakt is dat hij bepaalde verwerpelijke praktijken van kleine groepen moslims op de gehele moslimgemeenschap projecteert en de samenleving daardoor angst aanjaagt voor iedereen die zich moslim noemt.

    Om de parallel met het christendom maar weer eens te noemen: in naam van het christendom zijn in het verleden bloedige oorlogen gevoerd, is genocide gepleegd op moslims en joden, zijn mensen met een afwijkende mening op de brandstapel geëindigd en zijn miljoenen mensen met het zwaard “bekeerd”. Op relatief kleine schaal gebeurt dat nog. Dat wil echter niet zeggen dat ik het christendom in zijn algemeenheid als een gewelddadige religie ervaar.

    Critici als Wilders hebben ontegenzeggelijk terechte kritiek op bepaalde verschijnselen. Als ze hun energie op het bestrijden van de misstanden zelf zouden richten in plaats van een hele bevolkingsgroep in een kwaad daglicht te stellen, zouden ze meer bereiken. Ze helpen met hun werkwijze ook niet die moslims die misstanden in eigen gelederen proberen aan te pakken. Het is dus verspilling van energie en het helpt de samenleving niet vooruit. Integendeel, Wilders polariseert en zet de verhoudingen op scherp.

      /   Beantwoorden  / 
  4. birtanem

    ….. raar dat jullie de islam wel een bedreiging vinden maar jullie eigen geloof niet en het nog rare is wij moslims zien jullie geloof ook niet als een bedreiging of compleet onzin.
    weet jullie waardoor dat komt ?
    wij hebben respect jullie niet , wij tonen respect maar krijgen het niet, maar praat wat jullie willen wij weten hoe we zijn en hoe we zullen blijven je kunt niemand iets dwingen tenzij de persoon het wel wil ,
    ik weet niet waarom jullie de islam zo een probleem maken
    wij maken er ook geen probleem dat er homo’s zijn of bi’s maar blijven wel uit de buurt bijv. jullie komen alleen maar op ons af zo te zien zijn jullie degenen die oorlog willen zo niet laat ons dan met rust ;)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Paapsgezind

    Als jullie respect voor onze cultuur hebben houden jullie het wel goed verborgen. Ik heb nog nooit een moslimdemonstratie gezien tegen de vrouwenonderdrukking, Jodenhaat, homofobie, criminaliteit, loverboys, eerwraak, genetale verminking, straatterreur en fundamentalisme in jullie eigen cultuur maar o wee als iemand een cartoon maakt over Mohammed.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.