Moslim polygamie in Nederland

Het bericht dat een Maleisische moslim een vierde vrouw heeft genomen doet mij de vraag stellen of dit ook in Nederland gebeurt? Een snelle google-nieuws stuit ik op het bericht dat PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem in mei heeft gepleit voor een rem op illegale islamhuwelijken.

De PvdA'er zegt dat steeds meer moslimjongeren kiezen voor een polygamie huwelijk of worden uitgehuwelijkt, zo weet de PvdA'er.

Volgens hem duidt het erop dat sommige groepen moslims radicaliseren.

Paul Lieben deed begin van deze maand nog een oproep op elsevier.nl om wat te doen aan schimmige moskeeën en imams.

"Wat echter wél strafbaar is, is dat imams achter gesloten deuren oproepen tot de jihad, en min of meer gemankeerde fatwa's uitvaardigen (laatstelijk nog door imam Fawaz over Ahmed Marcouch).

Ook worden er illegale huwelijken gesloten, die soms een karakter van polygamie, prostitutie en/of minderjarigheid hebben. Wél strafbaar, maar nog nooit gestraft… En dat is vreemd," schrijft hij.

Dit soort berichten geeft mij het idee dat polygamie vaker voorkomt in bepaalde gemeenschappen in Nederland, dan ik had gedacht. Niet te spreken natuurlijk over sektes.

Lees ook:Imams vertrekken massaal uit Nederland
Lees ook:Overheid moet wat doen aan polygamie in moslimkringen!
Lees ook:Turkse moslims massaal opgelicht
Lees ook:De overheid moet wat doen aan polygamiehuwelijken in moslimkringen
Lees ook:Imam mag lekker z’n mond houden

Eén reactie op “Moslim polygamie in Nederland

  1. Anouar P.

    Als wij praten over polygamie denkt men vaak aan moslims en de huwelijken die worden afgesloten binnen de moslim gemeenschap(nikaah).Ik heb afgelopen maanden veel gelezen over dit onderwerp.De minister Hirsh Balin moet eerst een onderzoek instellen.Het is toch krom dat een man die gehuwd is naast zijn huwelijk meerdere vrouwen na houdt want dat is wat er gebeurt.
    Het lagaliseren van polygamie is een uikomst voor veel samenlevingen.Polygamie is altijd de norm geweest en het zal ook zo blijven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.