Ontvoerde Pakistaanse ‘bordeelhoudster’ vrijgelaten

Moslim-vrouw (niet de vrouw uit het bericht)De vermeende eigenaresse van een bordeel in Islamabad, die wegens immoreel gedrag was gekidnapt door Pakistaanse islamitische studentes, is gisteren weer vrijgelaten, schrijft De Volkskrant. Ook haar dochter en schoondochter en twee politieagenten, die allemaal door de studentes werden vastgehouden op hun madrassa (religieuze school), zijn weer op vrije voeten. De vrouw moest wel eerst een verklaring voorlezen waarin ze ‘bekende’ dat ze zich bezig hield met ‘immorele activiteiten’. Dat deed ze terwijl ze de allesverhullende boerka droeg tegenover een groep journalisten. ,,Ik verontschuldig me voor mijn fouten en ik beloof in de naam van God dat ik in de toekomst als een vroom mens zal leven.'' Ze weigerde echter toe te geven dat ze een bordeel runde.

Later zei de vrouw dat ze de verklaring onder druk had gegeven en er geen woord van meende. De meisjes van de madrassa Jamia Hafsa zeggen echter dat ze een overwinning op de liberalen hebben behaald. Volgens het persbureau AP heeft de vrouw gedreigd om nu een christen te worden. ,,Ik geloof niet dat de islam toestaat dat een vrouw wordt geslagen en als een hond over straat wordt gesleept'', zou ze hebben gezegd.

Een groep in het zwart geklede studentes drong op woensdag een villa in een lommerrijke straat in Islamabad binnen dat volgens hen een bordeel was. Ze eisten dat de zaak werd gesloten en hadden daar volgens eigen zeggen het recht toe omdat de islam van hen verwacht immorele activiteiten te stoppen. Het is voor het eerst dat dit soort acties worden ondernomen in Islamabad. In de Noord Westelijke Grens Provincie aan de Afghaanse grens hebben zich dergelijke incidenten wel eerder voorgedaan. Kabelmaatschappijen zijn aangevallen omdat via hen verderfelijke programma’s op tv zouden komen.

Ook zijn videowinkels en platenzaken in brand gestoken en de enige bar in de provincie, in het vijfsterrenhotel in Peshawar, is gesloten. Islamabad is echter altijd vrij gebleven van dit soort spanningen tussen de liberale elite en de ‘Talibanisering’ van een deel van de bevolking. De Jamia Hafsa is wel vaker het centrum van controverse geweest. In januari hielden studenten de autoriteiten tegen toen deze een illegaal gebouwde moskee wilden afbreken.

Ik kan het mis hebben, maar de rode draad bij dit soort gebeurtenissen lijkt telkens weer te zijn dat alles wat tegen 'de islam' ingaat met harde hand bestreden moet worden. In plaats van verdrietig te zijn, te bidden voor deze mensen, misschien één-op-één een gesprek aan te gaan met de persoon in kwestie, wordt er gekozen voor ontvoering, brandstichting en -in andere gevallen- met moord. Een verklaring moeten voorlezen, onder druk. Waarom, vraag ik me dan af…?

Lees ook op deze blog:
Nigeria: islamitische leerlingen slaan christelijke docente dood
Marokkaanse broers verkrachten 13-jarig meisje èn hun 'godsdienst'
Moordenaar vrouwelijke Pakistaanse minister ter dood veroordeeld
Jordaanse koningin roept moslims op om extremisme te verwerpen

Lees ook:Iran stelt kliklijn in voor ‘immorele smsjes’
Lees ook:Moslim polygamie in Nederland
Lees ook:Franse homo’s mogen niet trouwen van Hof van Cassatie
Lees ook:Vrouw mag weer achter het stuur in Arabië
Lees ook:Europese ex-moslims tekenen in september geloofsvrijheid-verklaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.